Сонгууль 2024 7 хоногийн тойм -22°C 2639.86 ₮
11 сарын 26, Мягмар
Өнөөдөр

Arslan.mn

Солонгос хачируудыг гэртээ бэлтгэх хялбар аргууд

2018 оны 10 сарын 07

KOREAN PANCHAN зурган илэрцүүд

Солонгос хоолны бүхий л төрлийн амтат хачируудыг гэртээ өөрийн гараар хийж сурмаар байна уу. Хачир бүрийн нарийн орц, жорыг зураг тайлбартай нь нэг дор цогцлоон эзэгтэй танд хүргэж байна.

 1. Цагаан манжингийн кимчи

-Цагаан манжин 2 ширхэг. Хальсалж бэлдээд дөрвөлжин хэрчээд давс 2 халбага хийгээд 20 минут байлгана.

-20 минутын дараа ус хийж зайлаад усаа асгана.

-Гучугару 5 халбага,  액젓멸치 ( мёлчи эгчод) 2 халбага, нухсан сармис 1 халбага хийгээд хутгана. 

-Бэлэн болсон амтлагчаа манжин дээрээ хийгээд сайтар хутгана. Болсон манжин дээрээ ногоон сонгино нэмж     болно. 

цагаан манжингийн кимчи зурган илэрцүүд

2. Огурцины хачир
-Огурцы 2 ширхэг, сонгино 1 ширхэг, луувал тал, ногоон сонгино жууцай бага зэрэг хийнэ. 

-Өргөст хэмхээ нарийхан хэрчээд давс цацаад 5-10 минут байлгана. 

-Канжан 2 халбага, кучугару 1 халбага, нухсан сармис 1 халбага, чамкрим 1 халбага, элсэн чихэр 1 халбага, гүнжидийн үр 1 халбага хийнэ. 

-Ингээд бэлдсэн амтлагч дээрээ сонгино өргөст хэмх луувангаа хийгээд сайн хутгаарай. бэлэн болсон хачираа хөргөгчинд тагтай саванд хийж 3-7 хоног хадгалах боломжтой.

огурцины хачир зурган илэрцүүд
3. Өндөгний хачир

-3-4 ширхэг өндөг, хиам ногоон сонгино жоохон давс орно. 

-Савандаа сайтар хутгасаны дараа хайруулийн тавгаа халаагаад хайрна.

-Жоохон болоод ирэхээр нь 1 захаас нь хөөгөөд жоохон жоохноор хуйлж өгнө.

-Хуйлсааар иймэрхүү болгоод гаргаад нарийхан хэрчинэ.

Өндөгний хачир зурган илэрцүүд

Өндөгний хачир зурган илэрцүүд4. 잡채 Пүнтүүзний хачир
-Бага зэргийн гал дээр тавганд тос хийж нарийн хэрчсэн сонгиноо шараад нэмж луувангаа хийнэ. Дахин бага зэрэг шараад улаан чинжүү болон мөөг хийнэ. 

-Пүнтүүзээ буцалгаад усийг нь шүүж 7-10 минут байлгаарай.

-시금치-(шигимчи) монголоор бууцай шүү салгаад чанана усийг шүүж авсны дараа ийм болно. Ингэж болгоод давс болон чамкрим жоохон хийгэд хутгаж өгнө. Усаа түрүүлж буцалгаад бууцайгаа хийгээд 1 буцалгаад гаргана шүү. Удаан буцалгавал пүнтүүз рүүгээ ногоон өнгөө оруулдаг юм.

-Канжан (солонгос цуу) 7 халбага элсэн чихэр, 3 халбага нухсан сармис, 1 халбага хийгэд хайруулын тавгаа залгаад жоохон буцалгана.  

-Амтлагч жоохон халаад ирэхээр бүх юмаа хийгээд сайтар хутгаад хамгийн сүүлд таваглахынхаа өмнө жоохон чанкрим хийж өгөөрэй. ( энэ хачир дээр нэмээд мах нарийхан хэрчээд хийж болно. Махаа сайн хуураад эд нар дээрээ нэмээд хутгачих) 300 гр пүнтүүзээр хийлээ.

잡채 зурган илэрцүүд

Сайхан хооллоорой. 

Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
Like an post Love an post
2
haha an post
wow an post
yay an post
3
sad an post
1
ouch an post
1
confuse an post
angry an post
2
595669
15 эможи

Zochin
2019-08-16 13:06
Yutsaig yaj amtalj hachir hiih we? 1gazar idej vzsen yma.
Зочин
2018-10-07 17:41
baliar zavaan solongos hool bol nohoin hool....zail
keyboard_arrow_up